de goedkoopste autoverzekering

Welke Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de beste condities. Of die

Autoverzekering annuleren

Wil je de autoverzekering beëindigen? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeraar. De verzekeringsmaatschappij zal jouw autoverzekering zoals verwacht binnen een maand stoppen. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je nieuwe aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij en zeg dan pas je oude autoverzekering op! Wil je de autoverzekering annuleren omdat je verzekeraar een stijging van de premie invoert of de voorwaarden wijzigt, dan mag je de autoverzekering zonder opzegtermijn stopzetten.

Welke Autoverzekering

Als je een auto least, moet je altijd een autoverzekering aan gaan. Dit is online te doen, maar let op dat je de juiste overwegingen hierbij maakt. Er zijn ongeveer 120 verschillende autoverzekeringen en de selectie hangt bijvoorbeeld af van het model auto, hoe oud je bent en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd.

Alles over je autoverzekering vergelijken

Autoverzekeringsmaatschappijen baseren de maandprijs van hun autoverzekering op bovenstaande karakterisering. Om de betere koop voor de verzekering van je auto te calculeren hebben ze deze gegevens nodig. De voordeligste overeenkomst is niet altijd de meest voordelige autoverzekering: klasse is zeker zo belangrijk. Daarom kun je bij ons de autoverzekering vergelijken die het betere bij jouw persoonlijke geval past. Vervolgens kun je gauw een betrouwbare, maar goedkope verzekering voor je auto afsluiten.

De verschillende soorten autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen welke type autoverzekering u kiest. Dit kan nog best vervelend zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook wanneer u deze auto niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt in een schuur staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het mogelijk om nog extra verzekerd te zijn. Wat er precies wordt verzekerd is afhankelijk van de verzekering die u kiest. Hoe duur een verzekering is, is gebonden aan van het soort verzekering die u afsluit en de verzekeringsmaatschappij waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is ten minste verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan de auto van een ander verzekerd. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet uitbetaald.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit houdt in dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto uitbetaald. Dit geldt echter niet voor alle situaties. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet vergoed krijgen. De meeste klanten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de 3 tot 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer men een gloednieuwe auto koopt. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn meerdere optionele verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet meteen een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde onderdelen hiervan interessant vindt. Zo is het mogelijk om u aanvullend te verzekeren voor inzittenden bij een claim, of kunt u bijvoorbeeld de autoruiten extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra opties er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer u zonder schade rijdt, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: welke autoverzekering