goedkoopste wa autoverzekering

Wat Kost Een Autoverzekering

Door te vergelijken op hier vind je de beste autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste voorwaarden. Of die het goedkopere bij jouw situatie past.{met de allerbeste kwaliteit-prijsverhouding.

Wat Kost Een Autoverzekering

Vergelijken op kwaliteit en kosten: wij baseren jouw resultatenlijst op basis van prijs. De beste autoverzekering voor jouw situatie komt bovenaan te staan. Tevens zie je een cijfer voor kwaliteit. Zo kun jij easy de slimste keuzemogelijkheid voor jouw autoverzekering maken.

Suggesties om minder te betalen aan de autoverzekering: is je auto ouder dan vijf of 10 jaar? Dan kan het slim zijn om je dekking bij te stellen. Ben je lid van ANWB, Route Mobiel of een andere pechhulpdienst? op welk moment je een rechtsbijstandverzekering met bescherming voor verkeersongevallen hebt, hoef je geen aanvullende rechtsbijstandverzekering te nemen. Dit is geen advies, je moet zelf nadenken en checken wat je al hebt. te hoog verzekeren is niet verstandig?

Een autoverzekering vergelijken op premie? De verzekeringsmaatschappij bepaalt de maandprijs van je eigen verzekering voor je auto, en houdt rekening met de volgende eigenschappen:

 • De postcode van de hoofdbestuurder
 • Het aantal schadevrije jaren
 • Het aantal gereden kilometers per jaar
 • Leeftijd (bij enkele autoverzekeringen betalen jongeren en ouderen een toeslag)
 • De oorspronkelijke cataloguswaarde of dagwaarde
 • Aanwezigheid van anti-diefstalmaatregelen
 • Accessoires in de auto

Met deze elementen kun je een voordelige autoverzekering vergelijken op onze site, waardoor je te allen tijde de goedkoopste autoverzekering voor je geval afsluit. Dat geld zeker in het geval van wat kost een autoverzekering.

Autoverzekering dekkingen vergelijken

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen voor enkele dekkingen: WA-verzekering, WA-verzekering Plus en WA + volledig casco. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het aan te raden om een WA + volledig casco verzekering voor je auto af te sluiten. Voor auto’s die ouder dan 10 12 maanden zijn, is alleen een WA-verzekering meestal voldoende.

 • WA-verzekering

Een Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering is wettelijk verplicht. Hiermee ben je gedekt voor problemen die jij aandoet aan een ander. Bij gebreken aan tastbare goederen is de bescherming ten hoogste ruim 2 miljoen euro, voor letselgebreken aan personen is dit ten hoogste zeven en een half miljoen euro.

 • WA-verzekering + beperkt casco verzekering}

Met een WA Plus verzekering voor je auto ben je niet alleen beschermd bij gebreken die jij met je auto toebrengt aan andermans eigendommen, maar ook voor schade aan je eigen auto, onder andere door storm. Tevens diefstal en ruitschade wordt over het algemeen betaald door verzekeraars. Let hierbij wel op dat je naar een schadespecialist gaat die afspraken heeft gemaakt met je verzekeringsmaatschappij.

 • Allrisk

Met een WA volledig casco verzekering autoverzekering ben je verzekerd tegen alle schade aan je auto. Of je zelf een botsing hebt of dat iemand jouw aanrijdt, je krijgt de schade vergoed. Een prettige gedachte.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een probleem met betrekking tot je auto hebt, kun je juridische bijstand nodig hebben. Dit kan een conflict zijn als gevolg van een aanrijding, maar onder meer ook een probleem met je autobedrijf. Aan de ene kant kun je dan juridische hulp krijgen waarbij er sprake is van juridische hulp als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand verkrijgen als je schade wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt vergoedt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Autoverzekeringen vergelijken: welke beschermingen moet je kiezen?

Als je bij ons autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap twee kiezen welke bescherming je wilt. Er zijn er drie:

 • WA (wettelijk aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je ook de voordeligste autoverzekering. De schade die je met je auto veroorzaakt wordt betaald, maar je eigen schade niet.
 • WA + beperkt casco (ook wel WA plus genoemd). Naast de WA-dekking, wordt nu tevens de ellende aan je eigen auto betaald bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. gebreken aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een schade) wordt niet vergoed.
 • WA + volledig casco (ook wel All Risk genoemd). Alles wat onder beperkt casco valt wordt betaald, maar nu wordt tevens alle gebreken aan je eigen auto vergoed.

De keus voor de bescherming hangt af van het bouw12 maanden en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de meest voordelige autoverzekering en dekking: klasse is tevens belangrijk. Ga je bij ons je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de beste keus kunt maken. Hier is meer te zien: wat kost een autoverzekering