de goedkoopste autoverzekering

Hoeveel Kost Autoverzekering

Door te vergelijken op deze website vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de autoverzekering met de beste condities. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van verzekeringen van auto’s is bij elke verzekeringsmaatschappij anders vastgelegd. Meestal is het een dag, een maand, maar 12 maanden komt tevens wel voor. Voor verzekeringsmaatschappijen die aangemeld zijn bij het Verbond van verzekeraars hanteert men een gebruikelijke contracttermijn van maximaal een jaar. Na dat jaar mag je dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van een maand. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je verzekering van je auto.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een geschilt met betrekking tot je auto hebt, kun je juridische hulp nodig hebben. Dit kan een conflict zijn als gevolg van een aanrijding, maar bijvoorbeeld ook een geschil met je autobedrijf. Aan de ene kant kun je dan juridische hulp ontvangen waarbij er sprake is van juridische hulp als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand bekomen als je gebreken wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt vergoedt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Verzekeringen voor je auto vergelijken: welke beschermingen moet je kiezen?

Als je hier autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap twee kiezen welke bescherming je wilt. Er zijn er drie:

  • Wettelijk Aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je ook de voordeligste verzekering voor je auto. De gebreken die je met je auto veroorzaakt wordt betaald, maar je eigen gebreken niet.
  • WA Plus (ook wel WA + beperkt casco genoemd). Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid-dekking, wordt nu tevens de ellende aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. gebreken aan je eigen auto die je zelf hebt gemaakt (door bijvoorbeeld een ongeval) wordt niet voor je betaald.
  • All Risk. Alles wat onder WA + beperkt casco valt wordt betaald, maar nu wordt ook alle gebreken aan je eigen auto vergoed.

De mogelijkheid voor de bescherming hangt af van het bouwjaar en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de meest goedkope autoverzekering en dekking: klasse is ook belangrijk. Ga je op deze website je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de beste mogelijkheid kunt maken. Hier is meer te zien: hoeveel kost autoverzekering