online autoverzekering

Hoe Duur Is Een Autoverzekering

Door te vergelijken op onze website vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de beste voorwaarden. Of die

Ongevallen inzittendenverzekering

{Een aparte ongevallenverzekering voor inzittenden afsluiten als je al een gebrekenverzekering voor inzittenden hebt, is misschien niet nodig. In dat situatie zou je namelijk zinloos meer kosten afdragen, terwijl de meerwaarde van de extra autoverzekering niet hoog is. Het echte voordeel van de gebrekenverzekering is dat je de uiteindelijk geleden gebreken terug betaald krijgt in plaats van een uitbetaling met een vantevoren vastgesteld bedrag.

Als jij en je passagiers gewond raken bij een aanrijding dan betaalt je zorgverzekering de geneeskundige kosten. Met een schadelenverzekering voor inzittenden krijg je (of je nabestaanden) ook een vantevoren vastgesteld bedrag uitbetaald bij blijvende invaliditeit en/of overlijden. Daarbij maakt het niet uit wie er schuldig was aan het calamiteit.}

Het spreekt voor zich dat de lasten van enkele tientjes per jaar hoger wordt naarmate je hogere consument bedragen kiest. Gemiddeld genomen keert een claimlenverzekering voor inzittenden 35.000 euro uit bij invaliditeit en 15.000 bij overlijden.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een geschilt in relatie tot je auto hebt, kun je juridische hulp nodig hebben. Dit kan een conflict zijn als gevolg van een ongeval, maar onder meer ook een geschil met je autobedrijf. Aan de ene kant kun je dan rechtsbijstand aanvragen waarbij er sprake is van juridische hulp als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand bekomen als je gebreken wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt betaalt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Verzekeringen voor je auto vergelijken: welke beschermingen moet je kiezen?

Als je bij ons autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap twee kiezen welke bescherming je wilt. Er zijn er drie:

  • Wettelijk Aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je ook de goedkoopste autoverzekering. De schade die je met je auto veroorzaakt wordt betaald, maar je eigen schade niet.
  • WA Plus (ook wel WA + beperkt casco genoemd). Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid-dekking, wordt nu tevens de ellende aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. schade aan je eigen auto die je zelf hebt gemaakt (door bijvoorbeeld een schade) wordt niet voor je betaald.
  • WA + volledig casco (tevens wel All Risk genoemd). Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle gebreken aan je eigen auto vergoed.

De optie voor de bescherming hangt af van het bouwtwaalf maanden en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de goedkoopste autoverzekering en dekking: kwaliteit is ook belangrijk. Ga je hier je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de beste keus kunt maken. Hier is meer te zien: hoe duur is een autoverzekering