Autoverzekering Afsluiten Voor 1 Maand

Hele Goedkope Autoverzekering

Door te vergelijken op deze website vind je de betere autoverzekering. Of de autoverzekering met de betere condities. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van autoverzekeringen is bij elke verzekeraar anders geregeld. Meestal is het een dag, 30 dagen, maar 12 maanden komt tevens wel voor. Voor verzekeringsmaatschappijen die aangesloten zijn bij het Verbond van verzekeringsmaatschappijen geldt een algemene termijn van maximaal een jaar. Na dat jaar mag je per dag opzeggen met een opzegtermijn van een maand. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je autoverzekering.

No-claimbeschermer

Een aantal autoverzekeraars geven ook de mogelijkheid om je extra te verzekeren met een no-claimbeschermer. Met deze beschermer kun je 1x per jaar schade laten uitbetalen zonder dat de premie van je autoverzekering omhoog gaat en zonder dat je korting op de no-claim lager wordt. Het claimen van deze gebreken heeft desalniettemin wel effect op het aantal schadevrije jaren. Bij een overstap naar een volgende autoverzekeraar is het daardoor een mogelijkheid dat je kosten wel hoger wordt als gevolg van het verlagen van het aantal gebrekenvrije jaren.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn diverse opties bij de autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je nodig vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een vast bedrag uit als iemand na een ongeval invalide raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar tevens voor eventuele bijrijders.
  • Schadeverzekering voor familieleden. betaalt de schade die de berijder en/of familieleden ervaren door het aanrijding. Dat kan letselschade zijn, maar tevens gebreken aan bagage of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de schade die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor justitieel advies en deskundige rechtshulp om bijvoorbeeld schade aan de auto of letselgebreken te verhalen. Houd er rekening mee dat de kosten hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer gangbare gegevens over autoverzekeringen kun je tevens lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeringsmaatschappijen zijn samengesteld? Hier is meer te zien: hele goedkope autoverzekering