ANWB Autoverzekering

Goedkope Wa Autoverzekering

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de beste autoverzekering. Of de autoverzekering met de betere voorwaarden. Of die het beste bij jouw geval past.{met de allerbeste kwaliteit-prijsverhouding.

Goedkope Wa Autoverzekering

Vergelijken op klasse en prijs: wij baseren je lijst met resultaten op basis van maandprijs. De goedkoopste verzekering voor je auto voor jou komt bovenaan in beeld. Tevens zie je een cijfer voor kwaliteit. Zo kun jij eenvoudig de voordeligste mogelijkheid voor je autoverzekering maken.

Suggesties om minder kwijt te zijn aan de autoverzekering: is je auto ouder dan 5 of 10 jaar? Dan kan het verstandig zijn om je dekking bij te stellen. Ben je lid van ANWB, Route Mobiel of een andere pechhulpdienst? Neem dan geen automobilistenhulp bij je verzekering van je auto. Dit is geen advies, je moet zelf nadenken en inspecteren wat je al hebt. te hoog verzekeren is niet verstandig?

Een autoverzekering vergelijken op kosten? De verzekeraar bepaalt de maandprijs van je persoonlijke autoverzekering, en houdt rekening met de volgende zaken:

 • De postcode van de hoofdbestuurder
 • Het aantal gebrekenvrije jaren
 • Het aantal gereden kilometers per jaar
 • Hoe oud je bent
 • De nieuwprijs of de waarde van vandaag
 • Of de auto beveiligd is tegen diefstal
 • Welke accessiores er in de auto zijn ingebouwd

Met deze gegevens kun je een goede verzekering voor je auto vergelijken op onze site, waardoor je altijd de goedkoopste autoverzekering voor jouw geval aan gaat. Dat geld zeker in het geval van goedkope wa autoverzekering.

Autoverzekering beschermingen vergelijken

Als je een verzekering voor je auto afsluit, kun je kiezen voor diverse dekkingen: WA-verzekering, WA-verzekering Plus en WA + volledig casco. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het aan te raden om een WA + volledig casco autoverzekering te nemen. Voor auto’s in de leeftijd van 10 jaar en ouder, is alleen een WA-verzekering over het algemeen voldoende.

 • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering

Een Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering is bij wet verplicht. Hiermee ben je gedekt voor schade die jij aandoet aan een ander. Bij gebreken aan tastbare zaken is de dekking maximaal 2,5 miljoen euro, voor letselgebreken aan personen is dit ten hoogste zeven en een half miljoen euro.

 • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering + beperkt casco verzekering}

Met een WA Plus verzekering voor je auto ben je niet alleen beschermd bij gebreken die jij met je auto toebrengt aan andermans eigendommen, maar ook voor schade bij je eigen auto, onder meer door hagel. Ook diefstal en ruitgebreken wordt meestal terugbetaald door verzekeraars. Let altijd op dat je naar een schadehersteller gaat die een afspraak heeft gemaakt met je verzekeraar.

 • WA volledig casco verzekering

Met een Allrisk verzekering voor je auto ben je gedekt tegen alle gebreken aan je auto. Of je zelf een paaltje raakt of dat iemand tegen jouw geparkeerde auto aanbotst, je krijgt de gebreken uitbetaald. Een geruststellende gedachte.

No-claimbeschermer

Veel autoverzekeringsmaatschappijen bieden ook de mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren met een bescherming van je no-claim. Met deze beschermer kun je 1x per jaar gebreken laten uitbetalen zonder dat de premie van je autoverzekering omhoog gaat en zonder dat je no-claimkorting lager wordt. Het claimen van deze schade heeft daarentegen wel effect op het aantal schadevrije jaren. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het daardoor mogelijk dat je kosten wel meer wordt als gevolg van het verlaagde aantal gebrekenvrije jaren.

Verzekeringen voor je auto vergelijken: welke dekkingen moet je kiezen?

Als je bij ons autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap 2 kiezen welke dekking je wilt. Er zijn er drie:

 • Wettelijk Aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je ook de goedkoopste autoverzekering. De gebreken die je met je auto veroorzaakt wordt betaald, maar je eigen gebreken niet.
 • WA + beperkt casco (ook wel WA plus genoemd). Naast de WA-dekking, wordt nu tevens de schade aan je eigen auto betaald bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. schade aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door bijvoorbeeld een ongeval) wordt niet voor je betaald.
 • All Risk. Alles wat onder WA + beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle gebreken aan je eigen auto uitbetaald.

De keus voor de bescherming hangt af van het bouwtwaalf maanden en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de meest goedkope autoverzekering en dekking: klasse is ook belangrijk. Ga je bij ons je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de beste keus kunt maken. Hier is meer te zien: goedkope wa autoverzekering