All Risk Autoverzekering Eigen Risico

Goedkope Autoverzekering Studenten

Door te vergelijken op hier vind je de meest geschikte autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de betere condities. Of die

Een aanvullende autoverzekering vergelijken

Naast de gewone dekking van de autoverzekering heb je de mogelijkheid om een aanvullende autoverzekering te kiezen. Je kunt bij bijna alle autoverzekeringsmaatschappijen kiezen uit de volgende aanvullende autoverzekeringen:

Schadeverzekering inzittenden

Deze aanvullende autoverzekering biedt dekking voor vrijwel alle geleden letselschade en/of gebreken aan bagage of persoonlijke dingen van de bestuurder en ;eventuele metgezellen als gevolg van een ongeluk met je auto. De hoogte van de vergoeding die je krijgt, is afhankelijk van de daadwerkelijke schade en is doorgaans maximaal 1.000.000,- euro. Hoe hoog de maximale vergoeding exact is, kun je teruglezen in de voorwaarden van je verzekering van jouw autoverzekeraar.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een probleem in relatie tot je auto hebt, kun je juridische hulp gebruiken. Dit kan een conflict zijn als gevolg van een ongeval, maar onder meer ook een conflict met je autogarage. Aan de ene kant kun je dan rechtsbijstand aanvragen waarbij er sprake is van juridisch advies als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand bekomen als je gebreken wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt betaalt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn verschillende extra eigenschappen bij je autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je nodig vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een bepaald bedrag uit als iemand na een ongeval invalide raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar tevens voor eventuele familieleden.
  • Schadeverzekering voor passagiers. betaalt de schade die de automobilist en/of medepassagiers lijden door het botsing. Dat kan lichamelijke gebreken zijn, maar ook gebreken aan persoonlijke spullen of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de gebreken die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor wettelijk advies en deskundige rechtshulp om onder meer gebreken aan de auto of letselgebreken te verhalen. Houd er rekening mee dat de kosten hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer doorsnee informatie over autoverzekeringen kun je tevens lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeringsmaatschappijen zijn samengesteld? Hier is meer te zien: goedkope autoverzekering studenten