All Risk Autoverzekering Vergelijken

Goedkope Autoverzekering Nl

Door te vergelijken op hier vind je de betere autoverzekering. Of de autoverzekering met de betere voorwaarden. Of die

Autoverzekering annuleren

Wil je de autoverzekering annuleren? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeringsmaatschappij. De verzekeraar zal jouw autoverzekering over het algemeen binnen 30 dagen annuleren. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je nieuwe aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij en zeg dan pas je huidige verzekering van je auto op! Wil je de verzekering van je auto annuleren omdat je verzekeringsmaatschappij een verhoging van de premie doorvoert of de voorwaarden aapast, dan mag je de autoverzekering zonder opzegtermijn beëindigen.

No-claimbeschermer

Enkele autoverzekeraars bieden tevens de mogelijkheid om je extra te verzekeren met een bescherming van je no-claim. Met deze beschermer kun je 1x per jaar schade laten uitbetalen zonder dat de maandlasten van je autoverzekering verhoogd wordt en zonder dat je no-claimkorting lager wordt. Het claimen van deze schade heeft desalniettemin wel invloed op het aantal jaren schadevrij. Bij een overstap naar een andere autoverzekeraar is het hierdoor een mogelijkheid dat je premie wel verhoogd wordt als gevolg van het verlagen van het aantal schadevrije jaren.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn diverse opties bij de autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je onontbeerlijk vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een variabel bedrag uit als iemand na een ongeluk gehandicapt raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar tevens voor eventuele familieleden.
  • Schadeverzekering voor familieleden. vergoedt de schade die de automobilist en/of familieleden lijden door het ongeluk. Dat kan geestelijke schade zijn, maar tevens gebreken aan bagage of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de schade die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor wettelijk advies en specialistische rechtshulp om onder meer schade aan de auto of letselgebreken te verhalen. Houd er rekening mee dat de premie hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer standaard informatie over autoverzekeringen kun je ook lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeringsmaatschappijen zijn samengesteld? Hier is meer te zien: goedkope autoverzekering nl