goedkoopste autoverzekering van nederland

Goedkope Autoverzekering 18 Jaar

Door te vergelijken op onze website vind je de goedkoopste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de betere condities. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van verzekeringen van auto’s is bij elke verzekeringsmaatschappij anders vastgelegd. Soms is het een dag, 30 dagen, maar een jaar komt ook wel voor. Voor verzekeraars die aangemeld zijn bij het Verbond van verzekeraars berekent men een algemene contracttermijn van ten hoogste een jaar. Na die 12 maanden mag je dagelijks annuleren met een opzegtermijn van 30 dagen. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je autoverzekering.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een geschilt met betrekking tot je auto hebt, kun je juridische bijstand nodig hebben. Dit kan een geschil zijn als gevolg van een ingeluk, maar onder andere ook een conflict met je automonteur. Aan de ene kant kun je dan rechtsbijstand ontvangen waarbij er sprake is van juridische hulp als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand verkrijgen als je gebreken wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt betaalt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Verzekeringen voor je auto vergelijken: welke beschermingen moet je kiezen?

Als je hier autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap 2 kiezen welke bescherming je wilt. Er zijn er drie:

  • Wettelijk Aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je ook de voordeligste verzekering voor je auto. De schade die je met je auto veroorzaakt wordt betaald, maar je eigen schade niet.
  • WA + beperkt casco (tevens wel WA plus genoemd). Naast de WA-dekking, wordt nu ook de ellende aan je eigen auto betaald bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. gebreken aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt (door onder meer een aanrijding) wordt niet voor je betaald.
  • WA + volledig casco (tevens wel All Risk genoemd). Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt tevens alle gebreken aan je eigen auto vergoed.

De keuze voor de bescherming hangt af van het bouwjaar en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de meest goedkope autoverzekering en dekking: klasse is ook belangrijk. Ga je hier je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de juiste optie kunt maken. Hier is meer te zien: goedkope autoverzekering 18 jaar