de goedkoopste autoverzekering

Goedkoopste Autoverzekering Voor Jongeren

Door te vergelijken op hier vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de betere condities. Of die

Autoverzekering opzeggen

Wil je de autoverzekering opzeggen? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij zal je autoverzekering zoals verwacht binnen een maand annuleren. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij en zeg dan pas je lopende autoverzekering op! Wil je de verzekering van je auto annuleren omdat je verzekeraar een verhoging van de premie doorvoert of de doorsnee voorwaarden aapast, dan mag je de autoverzekering zonder opzegtermijn stopzetten.

No-claimbeschermer

Enkele autoverzekeringsmaatschappijen bieden tevens de optie om je extra te verzekeren met een dekking van je no-claim. Met deze beschermer kun je 1x per jaar gebreken laten vergoeden zonder dat de kosten van je autoverzekering omhoog gaat en zonder dat je korting op de no-claim lager wordt. Het claimen van deze gebreken heeft desalniettemin wel effect op het aantal jaren schadevrij. Bij een overstap naar een volgende autoverzekeraar is het daardoor een mogelijkheid dat je premie wel hoger wordt als gevolg van het verlagen van het aantal schadevrije jaren.

Verzekeringen voor je auto vergelijken: welke beschermingen moet je kiezen?

Als je op deze website autoverzekeringen vergelijkt, kun je in stap twee kiezen welke bescherming je wilt. Er zijn er drie:

  • WA (wettelijk aansprakelijkheid. Dit is de meest beperkte dekking, maar daarmee heb je tevens de voordeligste autoverzekering. De gebreken die je met je auto veroorzaakt wordt vergoed, maar je eigen schade niet.
  • WA Plus (ook wel WA + beperkt casco genoemd). Naast de Wettelijke Aansprakelijkheid-dekking, wordt nu tevens de schade aan je eigen auto vergoed bij o.a. brand, diefstal, storm en ruitbreuk. schade aan je eigen auto die je zelf hebt gemaakt (door onder meer een aanrijding) wordt niet voor je betaald.
  • All Risk (ook wel WA + volledig casco genoemd. Alles wat onder beperkt casco valt wordt betaald, maar nu wordt ook alle gebreken aan je eigen auto uitbetaald.

De mogelijkheid voor de bescherming hangt af van het bouwtwaalf maanden en de waarde van je auto. Kies niet zomaar voor de voordeligste autoverzekering en dekking: kwaliteit is ook belangrijk. Ga je hier je autoverzekering vergelijken? Dan geven wij je online advies zodat je de beste keus kunt maken. Hier is meer te zien: goedkoopste autoverzekering voor jongeren