Autoverzekering All Risk of Beperkt Casco

Goedkoopste Autoverzekering Van Nederland

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de goedkoopste verzekering voor je auto. Of de verzekering voor je auto met de betere voorwaarden. Of die

Opzegtermijn autoverzekering

De opzegtermijn van verzekeringen van auto’s is bij elke verzekeraar anders geregeld. Meestal is het een 24 uren, een maand, maar 12 maanden komt ook wel voor. Voor verzekeringsmaatschappijen die aangemeld zijn bij het Verbond van verzekeringsmaatschappijen geldt een gangbare contracttermijn van maximaal 12 maanden. Na die 12 maanden mag je dagelijks overstappen met een opzegtermijn van een maand. Wil je overstappen? Check dan eerst even de opzegtermijn van je autoverzekering.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een geschilt in relatie tot je auto hebt, kun je juridische hulp gebruiken. Dit kan een conflict zijn als gevolg van een ongeval, maar bijvoorbeeld ook een probleem met je autogarage. Enerzijds kun je dan juridische hulp ontvangen waarbij er sprake is van juridisch advies als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand verkrijgen als je gebreken wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt vergoedt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn diverse opties bij de autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je onontbeerlijk vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een bepaald bedrag uit als iemand na een ongeluk gehandicapt raakt of het niet overleeft. Dat geldt voor de bestuurder, maar ook voor eventuele inzittenden.
  • Schadeverzekering voor medepassagiers. betaalt de gebreken die de automobilist en/of inzittenden lijden door het schade. Dat kan lichamelijke gebreken zijn, maar tevens gebreken aan bagage of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de gebreken die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor wettelijk advies en specialistische rechtshulp om bijvoorbeeld gebreken aan de auto of letselgebreken te verhalen. Houd er rekening mee dat de kosten hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer eenvoudige informatie over autoverzekeringen kun je tevens lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeraars zijn samengesteld? Hier is meer te zien: goedkoopste autoverzekering van nederland