Allsecur Autoverzekering

De Beste Autoverzekering

Door te vergelijken op deze website vind je de meest geschikte autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste condities. Of die het voordeligste bij je situatie past.{met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De Beste Autoverzekering

Vind je de meest lage maandlasten het belangrijkst? Bij ons vind je de meest geschikte verzekering voor je auto. Dat hangt natuurlijk af van je auto zijn bouwjaar, merk, je aantal jaren zonder gebreken en het aantal kilometers op de teller. Onze tip: selecteer niet echt naar de kosten, maar tevens naar de voorwaarden. Dat geld zeker in het geval van de beste autoverzekering.

Autoverzekering beschermingen vergelijken

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen voor verschillende dekkingen: WA-verzekering, WA-verzekering Plus en allrisk autoverzekering. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het verstandig om een allrisk autoverzekering te nemen. Voor auto’s in de leeftijd van 10 twaalf maanden en ouder, is enkel een WA-verzekering meestal voldoende.

  • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering

Een WA-verzekering is bij wet verplicht. Hiermee ben je gedekt voor schade die jij toebrengt aan de auto van ander. Bij schade aan tastbare goederen is de dekking maximaal 2,vijf miljoen euro, voor letselgebreken aan mensen is dit ten hoogste zeven en een half miljoen euro.

  • WA-verzekering + beperkt casco verzekering}

Met een beperkt casco autoverzekering ben je niet alleen beschermd bij schade die jij met je auto aanbrengt aan anderen, maar ook voor gebreken bij je eigen auto, bijvoorbeeld door door een omgevallen boom. Tevens diefstal en ruitgebreken wordt in de regel gedekt door verzekeringsmaatschappijen. Let als het even kan op dat je naar een herstelbedrijf gaat die afspraken heeft gemaakt met je verzekeringsmaatschappij.

  • WA volledig casco verzekering

Met een WA volledig casco verzekering autoverzekering ben je verzekerd voor alle schade aan je auto. Of je zelf gebreken veroorzaakt of dat iemand een deuk in jouw auto rijdt, je krijgt de schade vergoed. Een geruststellende gedachte.

No-claimbeschermer

Een aantal autoverzekeringsmaatschappijen geven tevens de mogelijkheid om je extra te verzekeren met een bescherming van je no-claim. Met deze beschermer kun je 1x per jaar gebreken claimen zonder dat de maandlasten van je autoverzekering verhoogd wordt en zonder dat je korting op de no-claim verlaagd wordt. Het claimen van deze gebreken heeft desalniettemin wel invloed op het aantal jaren schadevrij. Bij een overstap naar een volgende autoverzekeraar is het hierdoor een optie dat je premie wel verhoogd wordt als gevolg van het verlagen van het aantal gebrekenvrije jaren.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf kiezen wat voor een soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best vervelend zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook in het geval u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het mogelijk om nog extra verzekerd te worden. Wat er precies wordt verzekerd is afhankelijk van de verzekering die u kiest. Hoe duur een verzekering is, is afhankelijk van het soort verzekering die u afsluit en het bedrijf waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is niet minder dan verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andermans eigendommen vergoed. Eigen schade aan uw eigen voertuig is echter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering. Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto vergoed, maar niet in alle claims. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet vergoed krijgen. De meeste klanten kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de 3 tot 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer iemand een gloednieuwe auto koopt. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele aanvullende verzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet gelijk een duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde zaken hiervan belangrijk vindt. Zo is het mogelijk om u extra te verzekeren voor inzittenden bij een schadeclaim, of kunt u bijvoorbeeld de ramen extra verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoe langer het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op de verzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: de beste autoverzekering