De Beste Autoverzekering

Door te vergelijken op deze website vind je de meest geschikte autoverzekering. Of de autoverzekering met de beste condities. Of die het voordeligste bij je situatie past.{met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De Beste Autoverzekering

Vind je de meestlage maandlasten hetbelangrijkst? Bij ons vindje de meest geschikte verzekering voor je auto. Dat hangtnatuurlijk af van jeauto zijn bouwjaar, merk, je aantal jarenzonder gebreken en het aantal kilometers op de teller.Onze tip: selecteer niet echt naar de kosten, maar tevens naar de voorwaarden. Dat geld zeker in het geval van de beste autoverzekering.

Autoverzekering beschermingen vergelijken

Als je eenautoverzekeringafsluit, kun je kiezen voor verschillende dekkingen:WA-verzekering,WA-verzekering Plus en allrisk autoverzekering. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is hetverstandig om een allrisk autoverzekering te nemen. Voor auto’s in de leeftijd van 10twaalf maanden en ouder, is enkel eenWA-verzekering meestal voldoende.

  • WettelijkeAansprakelijkheid Verzekering

EenWA-verzekering is bijwet verplicht. Hiermee ben je gedekt voorschade die jij toebrengt aan de auto van ander. Bijschade aan tastbare goederen is de dekkingmaximaal 2,vijf miljoen euro, voor letselgebreken aan mensen is dit tenhoogste zeven en een half miljoen euro.

  • WA-verzekering + beperkt casco verzekering}

Met een beperkt casco autoverzekering ben je niet alleen beschermd bijschade die jij met je auto aanbrengt aananderen, maar ook voor gebrekenbij je eigen auto, bijvoorbeeld doordoor een omgevallen boom. Tevens diefstal enruitgebreken wordt in de regelgedekt doorverzekeringsmaatschappijen. Let als het evenkan op dat je naar een herstelbedrijf gaatdie afspraken heeft gemaakt met jeverzekeringsmaatschappij.

  • WAvolledig casco verzekering

Met een WA volledigcasco verzekering autoverzekering ben je verzekerd voor alle schade aanje auto. Of je zelf gebreken veroorzaakt of dat iemand een deuk in jouw auto rijdt, je krijgt deschade vergoed. Eengeruststellende gedachte.

No-claimbeschermer

Een aantalautoverzekeringsmaatschappijen geven tevens demogelijkheid om je extra te verzekeren met eenbescherming van je no-claim. Met deze beschermerkun je 1x per jaar gebreken claimenzonder dat de maandlasten van je autoverzekering verhoogd wordt en zonder dat je korting op de no-claimverlaagd wordt. Het claimen van deze gebreken heeftdesalniettemin wel invloed op het aantal jaren schadevrij. Bij een overstap naar een volgendeautoverzekeraar is het hierdoor een optie dat je premie wel verhoogd wordtals gevolg van het verlagen van het aantalgebrekenvrije jaren.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Een autoverzekering is verplicht, maar ukunt zelf kiezen wat voor een soort autoverzekering u kiest. Dit kan nogbest vervelend zijn, daarom hebben wij alles opeen rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekeringis verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook in het geval u deze wagen niet gebruikt, moet hetverzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en nietgebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillendesoorten autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het mogelijk om nog extraverzekerd te worden. Wat er precies wordt verzekerd isafhankelijk van de verzekering die u kiest.Hoe duur een verzekering is, is afhankelijk van hetsoort verzekering die u afsluit en het bedrijf waaru die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekeringis niet minder dan verplicht voor iedereauto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowiesoverzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andermans eigendommen vergoed.Eigen schade aan uw eigen voertuig isechter niet verzekerd.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een uitgebreidere autoverzekering dan de WA autoverzekering.Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan deeigen auto vergoed, maar niet in alle claims.U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij nietvergoed krijgen. De meeste klanten kiezenvoor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de 3 tot 8 jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer iemand een gloednieuweauto koopt. De WA+ volledig casco isnamelijk de meest uitgebreide autoverzekeringdie u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel uitbetaald,behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onderinvloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn enkele aanvullendeverzekeringen af te sluiten. Dit kan interessant zijn als u niet gelijkeen duurdere W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde zakenhiervan belangrijk vindt. Zo is het mogelijkom u extra te verzekeren voor inzittenden bij eenschadeclaim, of kunt u bijvoorbeeld de ramen extra verzekeren zodat ookruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precieszien welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

No-claim korting

Hoelanger het geleden is dat u een claim hebt ingedient, hoe meer korting op deverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en uwordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alleverzekeraars geboden. Hier is meer te zien: de beste autoverzekering

Scroll naar boven