de goedkoopste autoverzekering

Autoverzekering Kosten

Door te vergelijken op deze website vind je de beste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de betere voorwaarden. Of die het goedkopere bij jouw geval past.{met de mooiste prijs-kwaliteitverhouding.

Autoverzekering Kosten

Vind je de laagste kosten doorslaggevend? Bij ons kies je de goedkoopste verzekering voor je auto. Dat hangt natuurlijk af van jouw auto zijn bouwjaar, merk, je aantal jaren zonder gebreken en kilometrage. Onze hint: selecteer niet zomaar naar de maandlasten, maar ook naar de polisvoorwaarden. Dat geld zeker in het geval van autoverzekering kosten.

Autoverzekering dekkingen vergelijken

Als je een autoverzekering afsluit, kun je kiezen voor diverse dekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering, WA-verzekering Plus en WA + volledig casco. Heb je een nieuwe of dure auto? Dan is het verstandig om een allrisk verzekering voor je auto te kiezen. Voor auto’s die ouder dan 10 12 maanden zijn, is alleen een WA-verzekering meestal voldoende.

  • Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering

Een Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering is bij wet verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor problemen die jij aandoet aan de auto van ander. Bij schade aan tastbare zaken is de bescherming ten hoogste ruim €2.000.000, voor letselgebreken aan personen is dit ten hoogste zeven en een half miljoen euro.

  • WA Plus}

Met een beperkt casco autoverzekering ben je niet alleen beschermd bij gebreken die jij met je auto aanbrengt aan andermans eigendommen, maar tevens voor schade bij je eigen auto, bijvoorbeeld door het weer. Ook diefstal en ruitschade wordt meestal terugbetaald door verzekeraars. Let hierbij wel op dat je naar een schadespecialist gaat die afspraken heeft gemaakt met jouw verzekeraar.

  • WA volledig casco verzekering

Met een WA volledig casco verzekering verzekering voor je auto ben je verzekerd voor alle schade aan je auto. Of je zelf een aanrijding veroorzaakt of dat iemand tegen je geparkeerde auto aanbotst, je krijgt de schade vergoed. Een geruststellende gedachte.

Autoverzekering vergelijken: zo werkt het

Onze website probeert de geschikte verzekering voor je auto voor jouw situatie te vinden zonder dat je er zelf veel ergernis aan kwijt bent. Je autoverzekering vergelijken is heel simpel: na het invullen van slechts vier vragen zie je onmiddellijk wat voor jou de 3 goedkopere verzekeringpolissen zijn. De goedkopere verzekering voor je auto kun je via deze website aanklikken en je wordt doorgelinkt naar de site van de verzekeringsmaatschappij.

Wil je verder neuzen? Dan kun je tevens alle andere verzekeringen voor je auto vergelijken. Of er een aantal naast elkaar zetten. Je kunt eerst je aanbieding op de website bekijken of aanstonds een verzekering voor je auto vinden op de website van de autoverzekeraar. Zo snel is de verzekering voor je auto te vergelijken op hier.

De verschillende typen autoverzekeringen

Er zijn verschillende typen autoverzekeringen die u kunt aangaan. Een autoverzekering is verplicht, maar u kunt zelf bepalen wat voor een soort autoverzekering u kiest. Dit kan nog best onduidelijk zijn, daarom hebben wij alles op een rij gezet.

Autoverzekering

Een autoverzekering is verplicht wanneer een auto op de openbare weg staat. Ook wanneer u deze wagen niet gebruikt, moet het verzekerd zijn. Alleen auto’s die echt binnen staan en niet gebruikt worden hoeven niet per se verzekerd te worden. Er zijn verschillende typen autoverzekeringen:

  • WA,
  • WA+ beperkt casco
  • WA+ volledig casco.

Ook is het een optie om nog extra verzekerd te zijn. Wat er exact wordt verzekerd is gebonden aan van de verzekering die u kiest. Hoe duur een verzekering is, is afhankelijk van het soort verzekering die u afsluit en de verzekeringsmaatschappij waar u die afsluit.

De WA autoverzekering

De WA autoverzekering is minimaal verplicht voor iedere auto. Het maakt niet uit wat u voor een auto heeft, u moet deze sowieso verzekeren met WA. Bij een WA verzekering wordt schade aan andermans eigendommen vergoed. Eigen schade aan uw eigen voertuig wordt niet uitbetaald.

WA+ beperkt casco autoverzekering

De WA+ beperkt casco is een verzekering met meer dekking dan de WA autoverzekering. Dit betekent dat er meer wordt verzekerd. Zo wordt ook schade aan de eigen auto betaald, maar niet in alle schadeclaims. U kunt namelijk schade zoals diefstal of een slippartij niet vergoed krijgen. De meeste mensen kiezen voor een WA+ Beperkt Casco verzekering wanneer de auto tussen de drie en de acht jaar oud is.

WA+ volledig casco

De Wa+ volledig casco is een autoverzekering die u vooral kunt afsluiten wanneer u een gloednieuwe auto heeft. De WA+ volledig casco is namelijk de meest uitgebreide autoverzekering die u kunt hebben. Eigenlijk wordt iedere schade wel vergoed, behalve wanneer deze is ontstaan door slijtage en ouderdom, of wanneer u onder invloed heeft gereden.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn meerdere extra verzekeringen af te sluiten. Dit kan handig zijn als u niet meteen een dure W+ volledig casco wilt, maar wel bepaalde zaken hiervan interessant vindt. Zo is het een mogelijkheid om u extra te verzekeren voor inzittenden bij een schade, of kunt u bijvoorbeeld de ramen aanvullend verzekeren zodat ook ruitschade wordt gedekt. Bij het afsluiten van uw verzekering kunt u precies zien welke extra mogelijkheden er beschikbaar zijn.

No-claim korting

Hoe langer u rijdt zonder schade, hoe meer korting u kunt krijgen op uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen voor een groot voordeel zorgen en u wordt dan dus beloond voor het schadevrij rijden. Dit wordt niet door alle verzekeraars geboden. Hier is meer te zien: autoverzekering kosten