All Risk autoverzekering

Autoverzekering Goedkoopst

Door te vergelijken met onze vergelijkstool vind je de beste autoverzekering. Of de verzekering voor je auto met de betere condities. Of die

Autoverzekering beëindigen

Wil je de autoverzekering beëindigen? Dat kan. Je stuurt een e-mail naar je verzekeringsmaatschappij. De verzekeraar zal jouw autoverzekering meestal binnen 30 dagen stoppen. Let wel op bij overstappen: zorg eerst dat je aanvraag is geaccepteerd bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij en zeg dan pas je oude verzekering van je auto op! Wil je de autoverzekering stopzetten omdat je verzekeringsmaatschappij een premieverhoging invoert of de alledaagse voorwaarden heeft aangepast, dan mag je de verzekering van je auto zonder opzegtermijn stopzetten.

Rechtsbijstandverzekering motorrijtuigen of verhaalrechtsbijstandverzekering

Als je een geschilt met betrekking tot je auto hebt, kun je juridische hulp nodig hebben. Dit kan een geschil zijn als gevolg van een aanrijding, maar bijvoorbeeld tevens een conflict met je autobedrijf. Aan de ene kant kun je dan juridische hulp aanvragen waarbij er sprake is van juridisch advies als er sprake is van een rechtszaak en anderzijds kun je bijstand verkrijgen als je gebreken wilt verhalen bij de wederpartij. Dit laatste wordt vergoedt als je een verhaalrechtsbijstandverzekering voor auto’s hebt afgesloten.

Aanvullende verzekeringen bij je autoverzekering

Er zijn verschillende opties bij de autoverzekering mogelijk. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, je kunt zelf bepalen welke je benodigd vindt.

  • Ongevallen inzittendenverzekering – keert een vast bedrag uit als iemand na een ongeval invalide raakt of overlijdt. Dat geldt voor de bestuurder, maar tevens voor eventuele bijrijders.
  • Schadeverzekering voor medepassagiers. vergoedt de schade die de automobilist en/of medepassagiers lijden door het ongeval. Dat kan geestelijke schade zijn, maar tevens schade aan bagage of kleding. Het bedrag dat wordt uitbetaald, staat gelijk aan de gebreken die geleden is.
  • Rechtsbijstandverzekering. Voor justitieel advies en specialistische rechtshulp om onder andere gebreken aan de auto of letselschade te verhalen. Houd er rekening mee dat de kosten hoger is als je een autoverzekering vergelijkt inclusief aanvullende verzekering. Het wordt dan lastiger om een goedkope autoverzekering te vinden.Meer algemene gegevens over autoverzekeringen kun je tevens lezen in de productwijzers die door het Verbond van verzekeraars zijn samengesteld? Hier is meer te zien: autoverzekering goedkoopst